Waarom ieder gezin een Shih tzu moet hebben


Gister was ik heerlijk aan het wandelen met mijn kinderen en onze lieve hond Jessy. Ik besefte mij ineens dat ik heel erg blij ben dat wij Jessy in ons gezin hebben en dat iedereen eigenlijk een Shih Tzu zou moeten hebben 😀
De mensen die mij op Instagram volgen weten inmiddels wel hoe onze Jessy er uit ziet maar omdat ik zo gek op haar ben wilde ik toch ook een keer een blog over haar schrijven.

Voordat wij 3 jaar geleden een hondje wilde hebben wij daar heel erg goed over nagedacht. Een hond is natuurlijk niet zomaar iets en neemt heel veel tijd in beslag.
Vroeger ben ik thuis opgegroeid met Labradors. Super lieve honden maar toch ook wel een beetje groot en vaak ook zo lomp. Met kleine kindjes vond ik dit niet zo handig. Wat ik ook altijd een nadeel vond was de vreselijke haar uitval!
Ik wist dus al gauw dat het geen Labrador zou worden. Maar wat dan wel?
Kleine hondjes vond ik altijd wel schattig maar vaak ook zo fel en blafferig.
Maar goed, dat felle en blaffen ligt ook wel aan de opvoeding toch?

Ik wist dus gauw dat het een klein hondje zou worden en dat ik veel tijd en een aandacht zou gaan besteden aan de opvoeding van ons nieuwe hondje. Het gaat mij niet gebeuren dat ik ook zo’n zenuwachtig hondje krijg!
Ik wil immers een hondje waar ik lekker mee kan wandelen, die los kan wandelen en dan ook gewoon meteen weer terug komt als je hem roept.

Na veel zoeken en onderzoek gedaan te hebben kwam ik op het ras Shih Tzu.
Kleine hondjes, geen haaruitval (moeten wel getrimt worden) en staan bekend om hun lieve en zachte karakter.
Dit is het wist ik meteen, het word een Shih Tzu.
Uit eindelijk een nestje gevonden bij hele lieve mensen en toen ons pupje 9 weken oud was mochten wij haar ophalen.
Super klein was ze ongeveer net zo groot als mijn hand en zooooo schattig!


Vanaf dag 1 waren wij allemaal super gek op ons pupje die wij Jessy genoemd hadden. Ze was heel erg lief en ook super snel zindelijk.
Maar ik wist ook dat ik vanaf dag 1 moest beginnen met de opvoeding, en dat deed ik. We hebben een puppy cursus gevolgd (waar Jessy de aller kleinste was maar het aller beste luisterde)
En iedere dag was ik continu bezig met de opvoeding van de hond.

Al die tijd die ik in onze hond gestoken heb heeft geholpen! Want nu 3 jaar later genieten wij nog steeds iedere dag van een super goede opgevoede hond.
Ze loopt altijd los en luistert perfect. Binnen doet zij ook geen dingen die niet mogen en wat ik het aller belangrijkste vind.
Jessy is de beste vriend van alle 3 mijn kinderen!


Doordat ik dus van te voren goed onderzoek heb gedaan en precies wist wat ik wilde met een hond is onze Jessy nu de perfecte hond.

Hierbij wil ik een aantal tips geven voor iedereen die op zoek is naar de perfecte gezinshond!

 • Neem een Shih Tzu (hahah nee hoor dat is een grapje)
 • Zoek een ras dat goed bij het gezin past, kijk hierbij van te voren goed wat je met een hond wil want ieder ras heeft andere behoeftes
 • Lees van te voren veel boeken over opvoeding, echt zorg dat je weet wat je moet doen voordat je de pup in huis haalt. (boeken van Cesar Millan zijn mijn favoriet, je kan natuurlijk ook zijn programma’s bekijken. Cesar Millan vind het belangrijk dat je de denkwijze van een hond goed begrijpt, pas dan kan je een hond goed opvoeden)
 •  Wees consequent! Nee is Nee iedere dag opnieuw, wees duidelijk tegen een pup net als tegen een kind
 • Zoek een goed nestje uit. Helaas zijn er veel broodfokkers waar hele verschrikkelijke dingen gebeuren. Zorg dat je een pupje uit een goed nestje kiest. Het beste is als papa en mama ook allebei aanwezig zijn
 • Besteed heel erg veel tijd en aandacht aan de pup. Werk je dus veel en ben je weinig thuis dan is het waarschijnlijk niet zo goed idee een pup te nemen.
 • Luistert je pup niet? Dan ligt dit echt aan jezelf! Opvoeden kost heel erg veel tijd, iedere hond kan gehoorzaam zijn maar dit begint bij een goede opvoeding dus bij jou zelf.

Een goed opgevoede hond kan heel erg veel liefde aan jouw gezin toevoegen. Wij zijn erg blij met onze Jessy en zijn gek op haar 🙂

Hebben jullie ook een hond? Of zouden jullie een hond willen hebben?

 

Advertenties

6 gedachtes over “Waarom ieder gezin een Shih tzu moet hebben

 1. MamavdDag zegt:

  Een tijdje terug had ik o.a. een rottweiler. Een ras dat erom bekend staat best dominant te zijn, dus zaten wij er bovenop wat de opvoeding betreft. Je tip van het consequent zijn is inderdaad een hele goede! Nee is nee en uitzonderingen zijn niet slim, zorgt alleen maar voor verwarring. Als je dat toepast, op welk ras dan ook, heb je volgens mij een hele fijne hond! 🙂

  Like

  • byleen zegt:

   Oww ik ben gek op rottweilers, Zoooo mooiii!!
   Maar inderdaad wel een hond die heel veel opvoeding nodig heeft. Denk ook dat het belangrijk is om met zo’n hond wel al wat ervaring te hebben.
   Maar goed zoals ik al zei inderdaad iedere hond heeft een consequente baas nodig, alleen dan heb je een fijne hond

   Like

 2. Yvonne zegt:

  Wat een schattig hondje! Fijn dat ze goed luistert en zo lief is. Vooral dat je hond met je kinderen kan opschieten is heel belangrijk. Wij hebben ook een hond, een Tosa Inu, een enorme reus maar o zo lief.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s